7. marts 2012

KONY 2012, Make him famousJeg ved godt at dette er et atypisk indlæg på en modeblog, men dem af jer som kender mig privat ved at jeg er en type der går op i rettigheder, både mine og andres! Da jeg blev gjort opmærksom på denne video tidligere i dag blev jeg overrasket. Jeg har aldrig hørt om Kony og viste ikke hvad det er han går og laver. Jeg plejer ellers at have fingeren på pulsen lige hvad sådan noget angår.
Jeg må sige jeg er chokeret men ikke overrasket. Jeg ved at der forgår mange forfærdelige ting i verden og at børnesoldater ikke er en ny ting, men det er for meget at få mennesker ikke kan gøre en forskel. Man skal være flere tusinde for overhovet at blive hørt, og så er det ikke engang sikkert at der sker noget. I dette tilfælde er der sendt få Amerikanske soldater ned for at hjælpe med at fange Kony.. Men som filmen siger hvis dette ikke sker inden 2012 glemmer politikerne problemet og soldaterne bliver sendt hjem igen. 

Det er derfor jeg laver dette indlæg. For at komme frem med et budskab til jer der læser min blog. Jeg håber i vil bruge 30min af jeres liv til at se filmen og blive lidt klogere på situationen. I kan også læse mere om organisationen HER

Har i nogle ideer til hvad vi unge kan gøre i Danmark for at få danskere og danske politikere opmærksomme på problemet med Kony?                                       

8 kommentarer:

 1. jeg syntes at det er forfærdeligt det han gør! men det er godt der findes mænd som ham der har lavet videoen :)

  - tag gerne et smut forbi min blog, jeg har en give away igang! http://amaliehoelgaard.blogspot.com/p/give-away-igang.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fantastisk at der findes mennesker der kæmper for problemerne i verden :)

   Slet
 2. Tak for kommentaren på min blog!
  Følger dig nu :-)

  SvarSlet
 3. Men man skal altså også huske at se det fra den anden side. Se bl.a. her for kritik http://www.information.dk/295700 ... Ingen tvivl om jeg synes det er en god tanke. En rigtig god tanke endda! Men fakta er, at Kony ikke er særlig aktiv mere og har faktisk ikke været det siden 2006. Hans hær består kun af få 100 nu (og selvfølgelig er det 100 for meget!!) og de lever i skjul. Selvfølgelig skal Kony fanges det budskab er jeg helt enig i! Og jeg synes det er fantastisk at se mennesker stå samme om det her. Men man skal altså altid huske, at der er to sider af en sag og huske at stille spørgsmåltegn om hvad i egentlig ved om Invisible Children? Ved i f.eks. at de ikke vil oplyse hvad de penge de får går til? Og ved i f.eks., at IC støtter Ugandas militær, der begår sig på selv samme måde som Konys hær (ved at slå ihjel og voldtage)?.... Kony skal fanges og de børn der er tilbage skal reddes, men man bliver altid nødt til at stille spørgsmålstegn ved hvem og hvad man støtter.... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har set tingene fra begge sider.
   Jeg støtter op om en god sag fordi jeg mener at kony skal stå til regnskab for de kriminelle handlinger han har lavet... Så er det egentligt underordnet om han ikke er specielt aktiv længere.
   Jeg har læst at man ikke aner hvor pengene går til og jeg opfordre ingen steder til at støtte invisible children MEN jeg vil gerne give dem credit for at have lavet videoen og sætte opmærksomhed på et problem som ikke særlig mange kendte noget til.
   jeg synes man skal passe på med hvor man putter sine penge hen og derfor har jeg undersøgt alt det jeg selv har kunne finde frem til og har selv valgt ikke at støtte dem økonomisk men jeg støtter ved at sprede et fantastisk budskab om at man ikke burde kunne slippe godt af sted med at gøre de ting han har gjort.
   Synes det er godt det kommer så meget opmærksomhed på situationen, for det er et problem. men man skal altså lige tænke sig om en ekstra gang før man støtter en organisation som man ikke 'kender'
   Man må kunne gøre noget på en anden måde så man slipper for at støtte tvivlsomme organisationer. Men jeg har nu personligt delt invisible childrens video for at give opmærksomhed til problemt

   Tak for din kommentar :) Jeg er skam godt klar over man skal sætte spørgsmålstegn ved ting, og tro mig, det gør jeg skam også.

   stopper nu. gentager mig selv :D

   Slet
 4. Dejligt at høre. Det lyder også som om vi er ret enige :) Der er desværre bare mange der lige glemmer den anden side af det.

  Fin blog du har i øvrigt, fik jeg vist ikke skrevet i sidste kommentar :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, synes også det lyder som om vi er enige :)

   Tak skal du have! :)

   Slet